Právě je ideální doba na sklizeň kdoulí, a protože se pomalu blíží Vánoce, má pro vás naše zahradní specialistka Marie recept na výborné kdoulové cukroví, které si můžete zavěsit i jako ozdoby na vánoční stromeček.
Co budete potřebovat:
Jak postupovat:
Kdoule pořádně omyjeme, očistíme a odstraníme jádřince. Poté ovoce nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme vodu a přidáme kdoule. Za občasného míchání vaříme do měkka. Vodu pak scedíme do nádoby. Vodu podle chuti dochutíme a dáme do lednice – je z ní výborný nápoj.
Scezené kdoule rozmixujeme, přidáme šťávu z citronu a cukr. Rozmícháme a poté 20 minut vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Hmotu následně nalijeme do studenou vodou vypláchnutých formiček na vánoční cukroví. Po vychladnutí (ztuhnutí) vyklepneme a obalíme v moučkovém cukru.
V případě, že chcete mít na vánočním stromečku netradiční jedlé ozdoby, zabalíme každý kousek zvlášť do alobalu a pověsíme za háčky na jednotlivé větvičky. Pokud ne, pak jen umístíme cukroví do chladu.